ARIEL ZETINA

Ariel Zetina, djka, producentka, dramatičarka in članica newyorškega kolektiva Discwoman, prihaja iz Chicaga, ZDA. S svojimi večeri Diamond Formations je trenutno rezidentka v legendarnem klubu Smartbar, poleg tega organizira večera Rosebud in Ariel’s Party & Rumors, ki se odvijata v različnih klubih po Chicagu.

Njen debitantski EP “Cyst” je bil izdan septembra letos pri Boukan Records, napoveduje pa že nove EP izdaje na založbah Majía, Head Charge in Manifest.

Medtem, ko je v teh dneh najbolj znana kot DJka, kjer kot svojega trojanskega konja za uvedbo nenavadnih, glitch in transgresivnih zvokov pogosto uporablja plesno 4×4 ritmično strukturo, je Ariel v osnovi dramatičarka, ki se je veliko ukvarjala s performativno umetnostjo. Ko se je pred šestimi leti preselila v Chicago, je tam vzpostavila stik s skupnostjo queer in / ali transpolnih temnopoltih oseb, ki so jo opolnomočili, da danes lažje pripoveduje svojo zgodbo na odru … in izza DJ kabine.

Ariel Zetina is a Chicago based club music DJ/producer/writer and a member of Discwoman collective. She is a resident at Smartbar, where she runs her Diamond Formation party; and also runs club nights Rosebud, Ariel’s Party, & Rumors at various clubs in Chicago.

Her debut EP ‘Cyst’ was released on Boukan Records in September. 

While she’s best known these days as a DJ, where she often uses a danceable four-on-the-floor beat structure as a Trojan horse to shepherd strange, glitchy, and transgressive sounds and themes onto the dancefloor, Ariel’s background is in performance art and playwriting. Since relocating to Chicago six years ago, she’s created connections with a larger community of queer and/or transgender people of color that have empowered her to tell her story on stage… and from behind the DJ booth.

festivalgrounded@gmail.com