Ime še zdaleč ne definira Shygirl. Je vokalistka, avtorica besedil in Djka, rojena in odrasla v jugovzhodnem Londonu, s tonom jasno postavljenim v globino kluba. Po izidu njenega prvega EPja »Cruel Practice« (2018) pri založbi NUXXE, ki jo vodi s Sega Bodego in Coucou Chloe, je bila hitro označena za »Regino George grime-a« (medklic: založba NUXXE je pred kratkim izdala Brooke Candy). Konec leta 2019 je v sodelovanju s producentom Sego Bodega izdala franetični klubski komad “BB”, ki je po njenih besedah “iskanje dobrega v slabih lastnostih”.

Njeni nastopi in posnetki so prikaz talenta za iskanje in predelavo nočnih zvokov, ki jih poslušalcem vrača prežete s sarkazmom in mračnim humorjem. 

Junija 2020 je v sodelovanju z Arco izdala nov single “unconditional”, ki je na voljo izključno na platformi Bandcamp, bodisi kot brezplačen prenos ali v zameno za donacijo. Vsi prihodki so namenjeni gibanju Black Lives Matter in Inquest UK.

South-East London born and raised ‘Shygirl’ is far from defined by her name. She is the London lyricist and DJ with a tone set clearly in the depths of the club. Her debut EP ‘Cruel Practice’, released in 2018 on NUXXE (the label she runs with Sega, Coucou Chloe and which recently signed Brooke Candy), saw her labelled as ​”the Regina George of grime”. Her final 2019 release ‘BB’ sees the UK artist reunite with producer Sega Bodega for a frenetic, club-ready track that she explains is “about finding the good in your bad traits.”  Both her recordings and her live performance showcase her talent for finding sounds from all your favourite nights and giving them back to you doused in sarcasm and a dark-sided humour. It’s rude but you want more.

In June 2020 she’s teamed up with Arca for a new single called “unconditional.” The song is available solely on Bandcamp, either as a free download or in exchange for a donation. Proceeds go to Black Lives Matter and Inquest UK.

festivalgrounded@gmail.com