Slovenke_ci se rade_i pohvalimo, da obvladamo veliko jezikov. Kaj pa znakovni jezik? Ga poznamo? Ali znamo vsaj osnove? Je znakovni jezik tudi predmet v šoli, morda vsaj izbirni? Kako to vpliva na vse osebe, ki ga za komunikacijo in razumevanje sveta okoli sebe potrebujejo? Je res sprejemljivo, da v veliki meri učenje in raba znakovnega jezika ostajata v domeni slušno prizadetih oseb?

Verjamemo, da morajo biti vse skupnosti vključujoče oziroma si za to prizadevati po svojih zmožnostih, zato tokrat na Festival Grounded prinašamo delavnico znakovnega jezika. Zavod TransAkcija smo sicer trans specifična organizacija, ki delamo na področju transspolnosti in LGBTIQ+ in tudi me_i se marsičesa šele učimo, saj verjamemo v intersekcionalni pristop. V sodelovanju z našim prostovoljcem Naiem Štagarjem tokrat ponujamo priložnost različnim aktivističnim skupnostim, skupinam, posameznicam_kom, da pri sebi začnejo s procesom učenja znakovnega jezika in razumevanja pomena vključujočega okolja za slušno prizadete osebe.

Delavnico bo vodil Nai Štagar, na njej pa bomo spoznale_i abecedo, osnovne fraze, nekaj besedišča s področja LGBTIQ+, prostor pa bo tudi za vprašanja. Večinoma bomo uporabljale_i oziroma se učile_i ameriški znakovni jezik (ASL). Glede na to, da gre za osnove,ni potrebno nikakršno predznanje. Delavnica je primerna za osebe vseh starosti.

O izkušnji Naia > tukaj.